Tijdens mijn studie Grafisch Ontwerp aan de Rietveld Academie ben ik mij gaan specialiseren in infographics. Ik kreeg op de academie de kans om mijn eerste freelance opdrachten aan te nemen, te gek!
Vrij snel daarna ontving ik The Next Generation News Graphic Award. Een prijs uitgeschreven door de Reuters Foundation.

Lesmateriaal heeft mij altijd geboeid. En dan vooral de plaatjes in lesboeken. Het was mijn wens om ooit deze tekeningen te mogen maken. En dat is gelukt!
Voor zowel het basis- als voortgezet onderwijs maak ik infographics en illustraties. Ik noem ze “edugraphics”, een mix van een infographic en een illustratie die een lestekst of een opdracht ondersteunt.

Mijn bedrijf bestaat uit één persoon, en dat ben ik. Dat maakt dat ik alles goed op orde heb en nooit een deadline mis. Afspraken nakomen vind ik belangrijk. Net als een goed contact met mijn opdrachtgevers. Dat maakt het werk leuker én het eindresultaat beter.

Mijn tekenvaardigheid zet ik in bij het maken van een infographic. Eigen pictogrammen, of andere items, maken mijn graphics en illustraties origineel. Dikwijls maak ik meerdere voorstellen en laat ik de opdrachtgever kiezen welke het beste past.

De stijl van een visualisatie pas ik aan aan de opdracht, en die kan dus per graphic sterk verschillen. De rode draad in al dit maatwerk? Helderheid.
Ik orden, filter en leg verbanden in de informatie, zodat de essentie van het verhaal duidelijk wordt. Want een infographic moet antwoorden geven en geen (nieuwe) vragen oproepen.

De feedback die ik vaak van opdrachtgevers terugkrijg is dat ze graag met me samenwerken. Ik lever snel, en mis nooit een deadline.

Mijn werk Mijn werk maakt me blij en dat wil ik graag laten zien in de infographics die ik maak. Ik ga voor een mooi eindproduct dat ook inhoudelijk klopt.

Foto Marjolein Over mij

Elfanie Toe Laer

Financieel Dagblad

"Het is fijn samenwerken met Marjolein. Voor het weekendkatern Werk & Geld maakte zij wekelijks de rubriek Cijfers in Beeld. De meest uiteenlopende onderzoeken vertaalde zij naar toegankelijke infographics die niet alleen informatief maar ook leuk waren om naar te kijken. Of het nou ging om de vraag hoe vaak Nederlanders met vakantie gaan of de ontwikkelingen op de Amsterdamse huizenmarkt: taaie datasets tovert zij om tot aantrekkelijke beeldverhalen. Bovendien: je kunt prettig met haar sparren en ze staat altijd open voor suggesties of ideeën. Kortom: een hele goede infographic designer."

Scroll naar boven